ГолосUA
12:08 26/03/2010

БЮТ гальмує розслідування справи щодо наруги над дітьми в таборі “Артек” — В. Корж

Блок Юлії Тимошенко гальмує розслідування справи щодо наруги над дітьми в таборі “Артек”.

Про це заявив народний депутат від Партії Регіонів, член тимчасової слідчої комісії з розслідування факту наруги над дітьми в “Артеку” Віктор Корж, передав кореспондент ГолосUA

“Абсолютно відома і зрозуміла політична сила продемонструвала тут своєю порукою антигромадянську позицію, і про це свідчать заяви політиків з боку БЮТ і колишнього міністра внутрішніх справ”, — відзначив він.

За його словами, суть справи спеціально гальмується, і в ній присутній факт політичної корупції.

“Призначено близько 40 експертиз, які проводяться й досі. Хід справи гальмується… Прокуратура письмово відмовила у співпраці з ТСК”, — зауважив він.

За словами депутата, його особисті спроби дізнатись правду призвели до порушення проти нього кримінальної справи.

Також за його даними, у зв’язку із постійними допитами психологічний стан постраждалих дітей важкий.

“Діти знаходяться майже в “ступорному” стані, і не хочуть співпрацювати з правоохоронцями. Подальша співпраця стає неможливою”, — запевнив він.

“Я вимагаю, якнайшвидшого закінчення цієї справи, суспільство має знати чи винні люди, яких підозрюють. А я, як громадянин, хочу знати чи спроможне наше головне правоохоронне відомство розібратись із цією не найскладнішою справою”, — додав він.

Нагадаємо, 13 жовтня 2009 року стала відома інформація, що у міжнародному дитячому центрі "Артек" було зґвалтовано дітей.

Як писали ЗМІ, дітей в "Артеку" начебто ґвалтував їхній батько, директор табору, депутат-"бютівець" і священик.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме