ГолосUA
12:52 02/03/2009

БЮТ хоче скоротити зарплати депутатам

БЮТ вимагає скорочення заробітних плат народних депутатів вдвічі і обіцяє не блокувати трибуну.

Як передав кореспондент Голос.UA, про це сьогодні після засідання погоджувальної ради голоів комітетів і фракцій Верховної Ради України повідомив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

«Ми вимагаємо аби депутатські заробітні плати скоротили з усіма надбавками, як мінімум, вдвічі. На фракції ми не розглядали питання щодо блокування трибуни, оскільки це питання не є головним. Головним є прийняття ефективних рішень, яких вимагає МВФ, тільки після цього ми зможемо думати про отримання другого траншу», — сказав він.

Іван Кириленко також повідомив, що кадрові рішення не є пріоритетними, а тому до них повернуться після залагодження питань щодо прийняття законів, яких вимагає МВФ.

«МВФ дав чітко зрозуміти, що повинна зробити Україна для відновлення переговорів, тому наші вимоги щодо скасування заробітних плат — цілком зрозумілі і сприятимуть цьому», — сказав В. Кириленко.

На запитання журналістів, чи підтримуватиме БЮТ відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка, В.Кириленко повідомив, що БЮТ не голосуватиме за відставку В.Огризка.

«Ми будемо розглядати це питання лише комплексно, пакетно, тобто зміни в уряді будуть розглядатися разом», — сказав він.

 

Читайте также по теме