ГолосUA
14:11 01/03/2010

БЮТ і Партія регіонів будуть здивовані тим, що може розказати Лозинський — експерт

Екс-народний депутат Віктор Лозинський співпрацюватиме зі слідством.

Таку думку в інтерв’ю журналісту ГолосUA висловив голова “Агентства моделювання ситуації” Віталій Бала.

“Основні політичні сили: і БЮТ, і Партія регіонів — можуть бути здивовані тим, що він може розказати і про одних, і про інших”, — сказав експерт.

Політолог наголосив, що процес над В.Лозинським наразі є показовим, і навряд чи розгляд справи у суді відбуватиметься згідно з законом.

“Подивимось наскільки це все буде відповідати звичайному правосуддю, яке здійсниться, чи все ж таки це буде політична акція. Адже поки що це виглядає як політична акція”, — наголосив В.Бала.

Відповідаючи на запитання журналіста про можливість прискорення розслідування інших не менш резонансних справ, В.Бала зауважив, що не всі такі порушення закону будуть так само оперативно розслідувані.

“Якщо і буде якийсь хід справи, то це скандал із педофілією. Адже мова йде про продовження боротьби політичних опонентів. Все решта можна було розкрити давним давно. Побачимо, в чию сторону будуть направлені всі ці речі”, — резюмував політолог.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ В.Лозинським, районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції М.Ковальським загинув місцевий мешканець 1954 року народження Валерій Олійник.

За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст. 121 (навмисне тяжке тілесне пошкодження, завдане способом, що має характер особливого знущання, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або виконане на замовлення, або призвело до смерті потерпілого). />  

3 липня 2009 року Верховна Рада України позбавила В.Лозинського депутатських повноважень.
 

7 липня 2009 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання В.Лозинського і доставку його до суду.
 

30 липня 2009 року В.Лозинського було оголошено у міжнародний розшук.
 

1 березня 2010 року В.Лозинський здався Генеральній прокуратурі.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме