ГолосUA
16:12 20/08/2010

БЮТ не підтримає введення в Україні подвійного громадянства

Фракція БЮТ не підтримає ініціатив, що передбачають введення в Україні подвійного громадянства.

Про це народний депутат України фракції БЮТ Дмитро Ветвицький заявив в коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, подібні висловлювання деяких політиків і представників влади є «політичними спекуляціями проросійських політиків».

«Деякі політики і представники влади виступають за легалізацію подвійного громадянства, аргументуючи тим, що це дозволить спростити поїздки до родичів у ближнє зарубіжжя, зокрема – до Росії. Думаю, в часи СРСР повернутися не вийде, а щоб зручніше було спілкуватися з родичами, потрібно відремонтувати дороги і здешевити квитки на потяги та літаки», – зазначив Д. Ветвицький.

На його думку, введення подвійного громадянства може стати додатковим фактором іноземного впливу на події в Україні.

«Одна частина України захоче подвійного громадянства з західними країнами, а інша частина побажає одержати російські паспорти, які їй дадуть, адже в Росії подвійне громадянство дозволено законом», – наголосив депутат.

При цьому політик нагадав, що нещодавно офіційно румунськими громадянами стали 3,5 тисячі буковинців, а за неофіційними даними – 50 тисяч осіб.

Як повідомляв раніше ГолосUA, голова Донецької обласної державної адміністрації А. Близнюк нещодавно публічно заявив про необхідність створення законодавчої бази для введення в Україні інституту подвійного громадянства.

А. Береза />  

Читайте также по теме