ГолосUA
09:55 11/12/2008

БЮТ обіцяє голод в Україні в наступному році

«Голод у наступному році можна сміливо прогнозувати».

Як передав кореспондент ГолосUA, про це під час обговорення антикризових заходів у парламенті заявив лідер фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко.

На розгляд Верховної Ради були винесені два законопроекти, що мають за мету подолання кризи в агропромисловому комплексі — урядовий та опозиційний. Причому, як повідомив кореспондент ГолосUA, у багатьох пунктах ці законопроекти співпадають, а різниця стосується, наприклад, ставки мита на експорт соняшника (через високий урожай уряд запропонував встановити нульову ставку).

Також антикризові заходи передбачають стимулювання виробництва м’яса (зокрема, за рахунок обмеження імпорту, у тому числі у вигляді давальницької сировини), перегляд умов оренди землі на користь селян, пряму фінансову допомогу аграрному секторі.

Депутати підтримали урядовий законопроект у першому читанні. «За» проголосували 233 парламентарія.

Втім, незважаючи на допомогу АПК, представники всіх політичних сил прогнозують погіршення ситуації у галузі. Зокрема, «регіонал» Віктор Слаута впевнений, що зараз ситуацію на селі не назвеш інакше, ніж «знущання з «колиски нації»: «Поки ціни на сільськогосподарську продукцію виробників знижуються, роздрібні ціни у магазинах збільшуються». А лідер фракції БЮТ Іван Кириленко напряму заявив про ймовірність голоду в Україні у наступному році.

 

Читайте также по теме