ГолосUA
11:27 09/03/2010

БЮТ оскаржить у КС зміни до регламенту роботи Верховної Ради

Рішення про зміни у регламенті, які Верховна Рада прийняла сьогодні, є незаконним, і тому фракція БЮТ буде оскаржувати його у суді.

Про це сказав нардеп від БЮТ Володимир Філенко на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

“Цей закон є однозначно незаконним і неконституційним”, — наголосив політик, зауваживши, що і коаліція, сформована на основі нового регламенту, буде нелегітимною.

В. Філенко переконаний, що Президент підпише нову редакцію закону про регламент, незважаючи на норми, які суперечать рішенню Конституційного суду. “Можна прогнозувати з великою долею ймовірності, що Президент не заветує цей закон”, — зазначив БЮТівець.

При цьому він наголосив, що Блок Юлії Тимошенко обов’язково “в стислі строки” звернеться до Конституційного суду, аби оскаржити зміни до закону про регламент. “Ми будемо використовувати всі наявні у нас в ресурсі методи, в тому числі і будемо звертатися до Конституційного суду”, — зазначив він, підкресливши, що, якщо до рішення Конституційного суду буде сформована нова коаліція та уряд, то БЮТ все одно вимагатиме визнання такого рішення нелегітимним.

Як повідомляв ГолосUA, Верховна Рада Україна підтримала зміни до регламенту щодо створення коаліції. Цими змінами, зокрема, народним депутатам дозволяється входити до складу коаліції не у складі фракцій, а окремо. 

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме