ГолосUA
11:26 20/10/2009

БЮТ попросив Президента не підписувати закон про соціальні стандарти

З прийняттям соціальних стандартів буде ввімкнений друкарський верстат.

Про це повідомив голова фракції БЮТ Іван Кириленко, передав кореспондент ГолосUA.

«Закон ухвалений в цілому, і цифри, які назвав заступник міністра фінансів, абсолютно коректні. Тому іншого шляху, як включити друкарський верстат, тобто девальваційний шлях для втілення соціальних стандартів, немає», — сказав він.

При цьому І. Кириленко зазначив, що є й другий шлях для вирішення цієї проблеми — це згортання всіх бюджетних програм.

«Давайте припинимо підтримку сільського господарства, підтримку оборони, літакобудування і решту важливих галузей, і ми все одно не назбираємо 72 млрд. грн., потрібних для втілення цього законопроекту в життя», — переконаний І. Кириленко.

У зв’язку з цим фракція БЮТ звернулася до Президента України, аби він уважно вивчив пропозиції уряду і не підписував законопроект про соціальні стандарти.

«Сьогодні ми додамо у кишені громадян 100 грн., а завтра через інфляцію і знецінення національної валюти заберемо 200 грн.», — наголосив політик.

Водночас народний депутат від Партії регіонів Олександр Пеклушенко наголосив, що такий ресурс для покриття соціальних стандартів можна взяти з кредиту МВФ. Натомість депутат від БЮТ Олег Ляшко категорично проти цього.

«Все це політичний фарс, який закінчиться тим, що люди залишаться без заробітніх плат. Для реалізації цього законопроекту потрібно 72 млрд. грн. Ні уряд, ні НБУ не підуть на включення друкарського верстату», — сказав він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме