ГолосUA
11:53 06/03/2009

БЮТ пояснив, чому підтримав Наливайченка

Блок Юлії Тимошенко пояснив журналістам, чому підтримав Валентина Наливайченка на посаді голови Служби безпеки України. Від імені БЮТ вситупив народний депутат Андрій Кожем’якін.

«Пан Наливайченко, повернувшись вчора з Генпрокуратури, включився в процес виконання рішення суду, тобто зупинення будь-яких слідчих дій СБУ, і завдяки його діям відбулось дострокове звільнення Тараса Шепітька з-під варти. Це стало вагомим чинником аби ми прийняли рішення підтримати його на посаді голови СБУ», сказав А.Кожем’якін.

Він також наголосив, що БЮТ наразі не чекає вибачень від Наливайченка за ті події в НАК «Нафтогаз», але ті дії СБУшників вважає «безпринципними». «Ми в жодному разі не підтримаємо застосування Альфа проти простих громадян», — наголосив депутат.

Разом з тим, фракція все ж ухвалила рішення про підтримку В.Наливайченка.

А.Кожем’якін зазначив: «Якщо сьогодні не обрати Наливайченка, криза в СБУ через місяць надзвичайно загостриться, оскільки в департаменті економічної безпеки вже лежить 20 рапортів на звільнення співробітників, які не згодні з діями СБУ в обличчі Хорошковського і Дурдинця, у департаменті контррозвідки — 15 рапортів, і так майже скрізь, а Наливаченко є тією людиною, яка зупинить хаос і наведе лад».

БЮТівець також розказав, що перед призначенням В,Наливайченка ВР вирішила створити тимчасову слідчу комісію щодо реформування СБУ.

 

Читайте также по теме