ГолосUA
10:37 25/11/2008

БЮТ пропонує створити нову-стару парламентську більшість

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді виступає за створення парламентської більшості з фракціями Блоку «Наша Україна-Народна самооборона» і Блоком Литвина без оформлення коаліції, але за умов взаємних публічних зобов’язань. /> Про це в інтерв’ю «Газеті 24» сказав голова фракції БЮТ Іван Кириленко.
«Ми б хотіли бачити коаліцію трьох: НУНС, БЮТ і БЛ. Ми підтримуємо співпрацю у такому форматі навіть без створення коаліції. Але у такому разі повинні бути публічні зобов’язання», — сказав він.
При цьому він відзначив, що такі зобов’язання мають ґрунтуватися, зокрема, на тому, що ті, хто підтримає можливе обрання голови фракції БЛ Володимира Литвина на посаду голови Верховної Ради повинні мати впевненість, що він співпрацюватиме з учасниками такої більшості, Кабінетом Міністрів і Президентом України Віктором Ющенком.
Проте політик відмітив, що на сьогоднішній день ніяких умов і пропозицій від колишніх партнерів по коаліції БЮТ не отримав.
«Є підозри, що бажання повернутись до демократичної коаліції вони не мають», — припустив І. Кириленко.
У той же час, за його словами, заради відновлення колишнього союзу БЮТ може піти на будь-які компроміси.
«Виняток — питання, де фігурують непрозорі схеми газопостачання або пропонується віддати десятки тисяч квадратних кілометрів українського шельфу маловідомим структурам», — уточнив народний депутат.
Разом з тим, Іван Кириленко відкидає можливість добровільної відставки прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у теперішній ситуації. За його словами, ця відставка можлива лише за умов створення у Верховній Раді коаліції, яка не підтримуватиме політику прем’єра.
«Сьогодні для відставки може бути тільки одна причина: коли без нашої участі буде створена принципово нова коаліція», — підкреслив він.

 

Читайте также по теме