ГолосUA
17:06 06/02/2009

БЮТ та Блок Кличка закликали киян не платити за житлово-комунальні полуги

Фракції блоків Юлії Тимошенко й Віталія Кличка в Київській міській раді закликали киян не платити за житлово-комунальні послуги за підвищеними з 1 лютого Київською міською державною адміністрацією тарифами. />  

Про це повідомили прес-служби блоків.
 

«Ми закликаємо киян не платити ні копійки за житлово-комунальні послуги до того часу, поки не будуть скасовані розпорядження про встановлення космічних тарифів», — сказано в повідомленні блоку Кличка.
 

БЮТ у свою чергу вважає, що для оплати за підвищеними тарифами немає юридичних підстав.
 

На думку БЮТ, для вступу в чинність розпоряджень Київміськадміністрації про підвищення тарифів на житлокомпослуги необхідна їх реєстрація в органах юстиції, а оскільки її не було, то розпорядження недійсні.
 

Обидва блоки мають намір оскаржити підвищення тарифів у судах.
 

Нагадаємо, що Міністерство житлово-комунального господарства звернулося до прокуратури Києва з проханням оцінити законність підвищення тарифів на житлокомпослуги в Києві.
 

Київміськадміністрація підвищила тарифи на опалення, холодну, гарячу воду й водовідвід для населення на 48,1-109,5% з 1 лютого, при цьому зберігши на колишньому рівні ці тарифи для малозабезпечених городян.
 

Також адміністрація встановила квартплату окремо для кожного з понад 10 тис. багатоповерхових будинків і почала її поетапне підвищення до економічно обґрунтованого рівня.
 

25 грудня 2008 року Київрада ввела мораторій на підвищення тарифів на житлокомпослуги.
Мораторій дійсний з дати його введення й до прийняття Київрадою окремого рішення про його скасування.

 

Читайте также по теме