БЮТ у Київраді побоюється, що муніципальні лікарняні каси можуть виявитися новим «Еліта-Центром»

Муніципальна лікарняна каса не дає ніяких гарантій надання послуг у той час, як влада просить вносити в них кошти заздалегідь.

Про це заявив депутат фракції Блок Юлії Тимошенко у Київській міській раді, заступник голови комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту Володимир Кобєлєв, передав кореспондент ГолосUA.

«Лікарняні каси можуть стати другою «Еліта-Центр» — громадяни фактично фінансують створення каси в розрахунку отримати можливість користуватись через кілька місяців невизначеними точно послугами на невизначених точно умовах. Крім того, немає гарантій, що програма взагалі працюватиме. Причин закриття (не відкриття) кас в подальшому можна придумати безліч, а от гроші платникам навряд чи повернуть», — заявив В.Кобєлєв.

За словами депутата, столична влада мала відкрити «експериментальну» лікарняну касу в Дарницькому районі ще в жовтні 2010 року, але не зробила цього, тому кияни так і не отримали ніяких публічних пояснень гарантій її роботи.

«Спочатку треба було протестувати касу, адже не можливо бути впевненим в її дієвості у Києві посилаючись на досвід Комсомольська. Сьогодні програма вводиться по всьому місту без жодного випробовування», — пояснив В.Кобєлєв.

Нагадаємо, за планами голови КМДА Олександра Попова у місті Києві в 2011 році має запроацювати муніципальна лікарняна каса, яка надаватиме киянам послуги медичної страховки, за що кияни будуть сплачувати щомісячні внески.

 

Читайте также по теме