Анна Штепура
14:48 18/10/2010

БЮТ віддав дату парламентських виборів на поталу «регіоналам»

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Парламентські вибори відбудуться тоді, коли цього захоче фракція Партії регіонів.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це заявив юрист, народний депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Власенко в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Вони (парламент і Президент — ред.) будуть сидіти в залежності від політичної волі. А політична воля у нас проявляється в залежності від того, яка електоральна підтримка у правлячої партії. Ми спочатку скасували місцеві вибори, потім раптом Партія регіонів вирішила, що у них осінь — найкращий період, і вони призначили вибори собі на 31 жовтня. Так само буде і тут — як тільки Партія регіонів і провладні політичні сили побачать, що електорально у них нормальна ситуація, вони придумають і призначать вибори», — наголосив він.

face="Times New Roman, serif">
size="4">На його думку, якщо захотіти, то можна обгрунтувати будь-яку дату виборів.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Політик зазначив, що, за законом, після скасування Конституційним судом політреформи 2004 року керівництво країни разом з Верховною Радою мало б піти у відставку.

face="Times New Roman, serif">
size="4">«І Президента, і Верховну Раду народ обирав на конкретний строк і з конкретними повноваженнями… Після того, як Конституційний суд повернув Конституцію 1996 року, все змінилося. Люди обирали Президента з одними повноваженнями, а тепер у нього зовсім і зовсім інші повноваження. Тому я вважаю, що політично і парламент, і Президент повинні піти у відставку якнайшвидше і оголосити дострокові вибори», — підкреслив нардеп.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Також він зазначив, якщо влада не піде у відставку, то треба чекати закінчення строків повноваження Президента і Верховної Ради.

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Якщо ми говоримо лише про терміни, і не торкаємося повноважень, то тоді ми змушені говорити про те, що вибори до Верховної Ради повинні відбутися за старою Конституцією», — підсумував С. Власенко.

Читайте также по теме