ГолосUA
11:09 10/02/2010

БЮТ вимагатиме перерахунку голосів на дільницях, де перемогли регіонали

БЮТ вимагатиме перерахунку усіх голосів на дільницях Донецька, Луганська, АР Крим та інших дільниць, де перемогла Партія регіонів, через системні порушення та фальсифікації там.

Про це сказав під час круглого столу депутат від БЮТ Сергій Власенко, передав кореспондент ГолосUA.

За словами депутата, у другому турі приблизно 10-12% голосів відданих нібито за Віктора Януковича було сфальсифіковано.

“Ми вважаємо, що абсолютно нормальним і цивілізованим є такий шлях, як перерахунок голосів. Якщо В. Янукович впевнений у своїй перемозі, не треба спалювати виборчу документацію, а надати можливість перерахувати голоси. Це буде об’єктивно, коректно і правильно”, — сказав нардеп.

При цьому С. Власенко зазначив, що БЮТ готовий забезпечити представникам Партії регіонів перерахунок голосів на будь-якій дільниці у Західній та Центральній Україні.

Водночас інший бютівцець Андрій Сенченко наголосив, що БЮТ володіє фактами виявлення фальсифікацій у Донецькій, Луганській областях та Криму. “Сьогодні на прикладі Криму, Донецьку, Луганську можна стверджувати, що в системних фальсифікаціях були задіяні органи держреєстру”, — додав депутат.

За його словами, фальсифікації за участі органів держреєстру проявлялись в тому, що на дільницях вищезазначених регіонів видавались списки людей, які на 80% дублювали основні списки. При цьому політик наголосив, що масштаби таких фальсифікацій перевершили навіть фальсифікації з голосуванням на дому.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме