ГолосUA
11:59 27/05/2010

БЮТ: Янукович призначає наглядачів за Києвом, бо не має достойного кандидата у виборні мери

Депутатська фракція «Блок Юлії Тимошенко» у Київській міській раді закликає народних депутатів України не підтримувати ініційовані Президентом Віктором Януковичем зміни до Закону про столицю.

Про це йдеться у заяві фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Київській міській раді, яку оголосила під час сесійного засідання міської ради голова фракції БЮТ Тетяна Меліхова, повідомили ГолосUA  в прес-службі депутатської фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Київській міській раді.

«Істинна причина Партії регіонів внести зміни до Закону про столицю, що розведуть посади голови Київради та голови КМДА та скасують вибори мера безпосередньо киянами, — це не турбота про Київ, а відсутність власного кандидата на виборну посаду міського голови. Якби В.Янукович дійсно бажав змінити ситуацію у столиці на краще, він мав би ініціювати проведення перевиборів на посаду мера Києва, а не примусово призначати своїх протеже», — наголосила голова фракції БЮТ Т.Меліхова у тексті заяви.

БЮТ висловив думку, що саме проведення виборів продемонструє киянам, що центральна влада дійсно прагне змін для столиці, а не просто хоче сховатись за декораціями нових призначень, яке несе в собі єдину мету – поділити ресурси Києва з Черновецьким.

«Питання зміни влади в Києві вже назріло і перезріло, але кияни самі мусять зробити свій вибір. Не може права рука очільника міста призначатись президентом за поданням Кабміну, а ліва – обиратись з числа депутатів Київради. А тіло, яким ці руки власне і будуть керувати, залишиться без можливості задіяти голову – тобто систему прямих виборів мера киянами», — заявила Т.Меліхова.

"Депутати київського БЮТ вважають, що призначення голови КМДА президентом – це не розподіл обов’язків по управлінню містом між двома чиновниками, а обмеження киян у їхньому законному праві обирати та бути обраним. Кияни мають право самостійно, шляхом виборів визначитись зі своїм обранцем, а не отримати наглядача з Донецька, як це відбувається по всій Україні", — сказано в повідомленні.

 

Читайте также по теме