ГолосUA
17:04 23/11/2009

БЮТ заявляє, що Черновецький збирається звільнити 10 тисяч вчителів

Київський міський голова Леонід Черновецький збирається звільнити 9782 працівника освіти у 2010 році. Оточення міського голови вважає, що саме завдяки таким заходам можна буде зекономити у бюджеті міста на наступний рік чималі гроші.

Про це заявив секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки Олексій Давиденко з посиланням на відповідний документ, повідомили у прес-службі столичної фракції БЮТ.

"У мене виникає логічне запитання, чому бюджет міста потрібно рятувати за рахунок економії на мізерних зарплатах вчителів, а не, наприклад, за рахунок скорочення кількості радників та заступників самого Черновецького? Я впевнений, що вони обходяться місту значно дорожче", — обурився Давиденко.

Він також повідомив, що дивлячись на цей документ, стає зрозуміло, що заступник міського голови з питань освіти Віталій Журавський, стверджуючи в інтерв’ю журналістам, що в Києві ніхто не збирається звільняти вчителів, "просто бреше".

Також, відповідно до наведених у документі цифр, запропоновано скоротити фінансування щоденного харчування дітей у дитсадках і школах.

"Оточення Черновецького порахувало, що сьогодні вартість харчування однієї дитини на день у школі столиці складає 3 гривні 10 копійок — менше, ніж вартість буханця хліба. Проте на цьому фантазія столичного мера не закінчується, і ці мізерні 3,10 він хоче зменшити до однієї гривні!" — сказав депутат.

 

Читайте также по теме