ГолосUA
12:47 09/07/2010

БЮТ звинувачує коаліцію у лобіюванні телевікторин на ТБ

Коаліція лобіює трансляцію телевікторин на українському телебаченні.

Про це народний депутат БЮТ Дмитро Ветвицький заявив в коментарі ГолосUA.

За його словами, «тільки так можна пояснити відмову парламентської більшості підтримати законопроект про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», який мав урегулювати трансляцію програм і передач з платними інтерактивними конкурсами.

«Відмова підтримати заборону телевікторин на законодавчому рівні, очевидно, продиктована комерційною зацікавленістю представників парламентської більшості. Так вчинили, тому що, мабуть, це когось цікавить. Телевікторини, напевно, приносять комусь хороші заробітки. Інакше те, що сталося, я пояснити не можу», – наголосив він.

Політик підкреслив, що «головною метою законопроекту було захистити довірливих людей, неповнолітніх і пенсіонерів від обману».

«Проектом цього закону передбачалось прибрати з телеекранів передачі, в яких глядачам з метою отримання виграшу пропонується зробити телефонний дзвінок або відправити смс-повідомлення, в результаті чого вони втрачають свої гроші. Ця ініціатива могла б захистити від обману сотні українців, але, на жаль, виявилось, що коаліція лише на словах турбується про громадян і не вважає за потрібне підтримувати соціально значущі ініціативи», – відзначив Д. Ветвицький.

Нагадаємо, Верховна Рада України 16 червня 2010 року не прийняла за основу законопроект № 4510 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами), зареєстрований 20 травня 2009 року народними депутатами фракції БЮТ Оленою Кондратюк та Миколою Баграєвим. Законопроект підтримали 173 з 433, зареєстрованих у сесійній залі депутати. Проект закону відправлено на повторне читання. />  
А. Береза
 

Читайте также по теме