ГолосUA
13:52 18/01/2010

БЮТ звинуватила ЦВК у 10-відсотковому розриві між Тимошенко та Януковичем

Розрив між Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем більше ніж у 10% штучний і організований за вказівкою Центральної виборчої комісії.

Про це заявила довірена особа кандидата в президенти Юлії Тимошенко в Івано-Франківській області Юрій Романюк.

Він зауважив, що окружні виборчі комісії в західних регіонах “отримали вказівку від Центрвиборчкому притримати протоколи з “мокрою” печаткою до 19 січня”.

Таким чином, на думку Романюка, Партія регіонів дістане можливість маніпулювати цифрами і демонструвати громадянам свою перевагу над Тимошенко.

“Через утримання протоколів до результату Юлії Тимошенко не будуть додані голоси виборців із заходу України, де вона є беззастережним лідером”, — сказав Романюк.

Бютівець навів приклад “спотворення результатів волевиявлення громадян у виборчому окрузі № 89 (Коломия).

“Сьогодні о 10-й годині ранку, коли окружна виборча комісія обробила результати по 123 дільницях і почала “перегонку” електронного звіту в ЦВК, надійшла команда від куратора цього процесу в Івано-Франківській області Петра Коляди припинити будь-які дії до 12:00 завтрашнього дня”, — сказав Романюк, додавши, що самим членам ОВК запропонували йти додому відпочивати.

«Таким чином, робота ОВК №89 фактично зупинена, незважаючи на кворум», — сказав Романюк, додавши, що, за неофіційною інформацією, подібна ситуація склалася ще в кількох окружних виборчих комісіях на заході країни.

За матеріалами: прес-служба БЮТ

 

Читайте также по теме