ГолосUA
10:04 21/10/2008

БЮТу поставили «хитру підніжку»

Сьогоднішній порядок денний — це «хитра підніжка», яка насправді у собі приховує бажання провести дострокові вибори.

Про це сьогодні заявив народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко під час брифінгу із журналістами.

За його словами, вчора на засіданні РНБО створили пакет антикризових заходів, ухвалених урядом, і очікується, що цей пакет з’явиться у парламенті.

«Натомість, сьогодні нам пропонують голосувати за два законопроекти Ляпіної та Лукаш. Один з яких стосується фінансування виборів, другий, по суті, проведення виборчої компанії. А ми наполягаємо на зовсім іншому, розуміючи, що це «хитра підніжка», адже антикризвого пакету в прламенті ще не було», — запевнив Іван Кириленко.

Він також наголосив, що «з хвилини на хвилину партія БЮТ очікує чи урядового чи президентського тотожніх пакетів, які будуть затверджені урядом і Президентом та прийняті через РНБО». Голосувати за такі законопроекти БЮТ планує вже завтра.

Також Іван Кириленко сподівається на надання Міжнародним валютним фондом позики, сума якої є "загальнооголошеною". Депутат наголосив, що МВФ також очікує прийняття необхідних законопроектів. «Ми пропонуємо дочекатися цього документу, розглянути його у фракції, і тільки після того повернутися у зал. А коли такий пакет антикризових дій буде схвалено, проголосувати «за себе», за вибори і проведення виборчої кампанії», — зауважив він.

 

Читайте также по теме