ГолосUA
06:22 09/02/2011

Час оформлення контейнерів у портах скоротять до чотирьох годин

Міністерство інфраструктури підготовило зміни, згідно з якими оформлення імпортного вантажу в контейнері всіма контролюючими органами не повинно займати більше чотирьох годин.

Про це повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 17 листопада 2010 року фахівцями Держслужби морського та річкового транспорту було розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку переміщення товарів у пунктах пропуску через державний кордон, що розташовані на території морських портів України, під час контейнерних перевезень у прямому змішаному сполученні». Після врахування усіх зауважень та пропозицій зацікавлених сторін було розроблено нову редакцію нормативно правового акту — проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2009 р. № 320», який виноситься на публічне громадське обговорення.

Прийняття змін дозволить зменшити тривалість оформлення контейнерів та остаточно введе у портах схему «вільної практики», за якої перевірка необхідних документів на вантаж не перешкоджає проведенню вантажних операцій. Крім того, передбачається, що обмін інформацією між контролюючими органами, адміністрацією порту та морськими агентами буде вестися у електронному вигляді.

Змінами також передбачено, що вантажі, які обробляються за схемою транспшипменту, можуть бути оглянуті лише у випадках, коли у правоохоронних органів наявна оперативна інформація про можливе порушення законодавства.

Читайте также по теме