10:55 02/11/2010

Частина бюлетенів в Луганську була передрукована за рахунок голови обласного виборчкому

 

size="4">Голова Луганської обласної виборчої комісії Тетяна Первун сьогодні на прес-конференції спростувала інформацію про те, що в Луганській області довелося передруковувати два мільйони бракованих бюлетенів, — передав кореспондент ГолосUA.

size="4">За словами 
size="4"> Первун, в день передачі бюлетенів у типографії під час їхньої перевірки було виявлено, що в пачках по 500 бюлетенів трапляються білі бюлетені. Це, підкреслила голова виборчкому, мало чисто технічні причини.

size="4">«Коли цей брак був виявлений, облвиборчком зібрався на виїзне засідання просто в будівлі друкарні. Члени комісії протягом трьох діб особисто перебирали бюлетені, виявляли білі і відправляли їх у різограф для поправки. Тобто, жоден зіпсований бюлетень не дійшов не те що до виборця, не вийшов навіть за межі друкарні. Але "качку" вже запустили», — підкреслила вона.

size="4">Голова виборчої комісії 
size="4"> додала, що в Луганській області довелося передруковувати 44 000 бюлетенів по 13-му окрузі. Там у бюлетені було пропущено прізвище кандидата від Партії регіонів. Члени комісії при особистій участі Тетяни Первун вилучили і знищили зіпсовані бюлетені. За словами Первун, передрук бракованих бюлетенів для голосування проходив фактично за її особистий рахунок.

size="4">Вона 
size="4"> пояснила подібні збої несвоєчасним фінансуванням виборчих комісій (гроші надійшли майже на місяць пізніше), а також скороченням термінів для організації виборів з 90 до 50 днів.

size="4">За інформацією Тетяни Первун, неперевірена інформація про передрук двох мільйонів бюлетенів в Луганській області з'явилася в газеті «Дзеркало тижня». 

Читайте также по теме