ГолосUA
09:33 17/09/2009

Частина податку на прибуток, що сплачується підприємствами Держлісгоспу, уряд готовий залишити лісовому господарству

Уряд готовий частину податку на прибуток, що сплачується підприємствами Держкомлісгоспу, залишити в розпорядженні підприємств лісового господарства. Про це в ході робочої поїздки в Житомирську обл. заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що ці кошти будуть спрямовуватись для відновлення лісів. "Я думаю, що і сам прибуток, і частина податку на прибуток, якщо будуть спрямовуватись на додаткове насадження лісів в Україні, це буде дуже і дуже важлива стратегія для України", — зазначила вона. Прем’єр нагадала, що в країнах Європи середня лісистість складає більше 30%, в Україні – більше 15%.

Вона наголосила, що частину відходів від деревообробної промисловості, зокрема, тріски, можна використовувати в якості альтернативного опалення котелень. "В нас 4 млрд куб. м такої деревини дорівнюють 1 млрд куб. м газу, і це можна використовувати в якості альтернативного опалення", — зазначила вона.

Ю.Тимошенко нагадала, що уряд вчора прийняв постанову про ліквідацію посередників між Держкомлісгоспом і "Укрзалізницею", якій лісові господарства постачають деревину, в т.ч. для виготовлення шпал.

За матеріалами РБК-Україна

 

Читайте также по теме