ГолосUA
13:47 12/12/2010

Чехія до кінця лютого прийме рішення про надання політичного притулку Данилишину — адвокат

 

Чехія до кінця лютого прийме рішення про надання політичного притулку екс-міністрові економіки України Богдану Данилишину.

 

Про це в інтерв’ю радіо “Свобода” заявила адвокат екс-міністра Маріна Махіткова .

 

“Згідно з законом вирішення справи у першій інстанції триває до трьох місяців. Ми повинні твердо вірити, що Міністерство внутрішніх справ з цим упорається і до трьох місяців справу вирішить”, — пояснила вона.

 

Однак при цьому адвокат запевнила, що Україна не може втрутитись до справи. “Це вирішує Чехія і це повністю в її компетенції”, — зазначила вона.

 

“Можна було б щось змінити якщо б з української сторони дійшло до змін, якщо б вона визнала, що процес, який там відкрили – незаконний і що він не спирається на положення Карного кодексу України. Але з огляду на сучасний стан справ із охороною прав людини в Україні й тих процесів, які там відбуваються, коли українського адвоката пана Данилишина не допускають до його карної справи, думаю, що за такого стану справ зміна рішення неможлива”, — запевнила вона.

 

При цьому адвокат відзначила, що заява про отримання політичного притулку в Чехії була подана та офіційно оформлена працівниками Міністерства внутрішніх справ 29 листопада 2010 року.

 

За матеріалами: радіо “Свобода”

 

Читайте также по теме