ГолосUA
11:16 06/01/2009

Чехія долучиться до російсько-українських газових переговорів

Керівник делегації Європейської Комісії міністр промисловості і торгівлі Чеської республіки Мартін Ріман має намір пропонувати прем’єр-міністру Чехії зустрітися вже сьогодні з керівництвом Європейської Комісії та вищими посадовими особами Росії і України для владнання газових переговорів. Про це повідомив журналістам перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак на брифінгу після зустрічі з делегацією Європейської комісії.

Він пообіцяв, що Комісія надасть офіційну оцінку українсько-російським газовим переговорам вже через годину. />  
«Ми надали всі необхідні матеріали, більше того, група відвідала диспетчерський пункт Укртрансгазу, побачила, яким чином Україна постачає газ до країн ЄС», — розповів О.Шлапак.

Крім того, він нагадав, офіційна позиція України залишається незмінною — « ціна, яку пропонує Газпром — 417- 450 доларів за кубометр газу це економічний тиск на Україну».

«Наведені ціни не мають нічого спільним з реальними цінами, які сьогодні існують на європейському ринку, тому ми вимушені запросити європейську сторону для втручання в ситуацію і пошук спільного виходу», — підкреслив О.Шлапак.

 

Читайте также по теме