ГолосUA
07:40 12/07/2010

Через буревій у суботу в Києві травмувалися 7 осіб

Через буревій у суботу, 10 серпня, в Києві було травмовано 7 людей – двох жінок ударило блискавкою, інші стали жертвами дерев, що впали.

Як розповіли в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, основний удар прийняли на себе Соломенський і Печерський райони, а також Жуляни.

«Всього в столиці звалилося 67 дерев, які пошкодили сім автомобілів», — сказав начальник управління Віталій Пшеничний.

За його словами, сім осіб дістали травми. Двох жінок, 53-х та 34-х років, вдарило блискавкою на Русанівській набережній. У них опіки і гіпертонічний криз. Інші стали жертвами дерев, що впали, причому серед них був і 8-річний хлопчик.

«Дерево ударило його по голові та хребту, але, на щастя, удари не сильні», — розповів В. Пшеничний.

Ніхто з потерпілих подавати до суду не збирається, але, за словами юристів, шанси виграти справу у них є, адже більшість дерев були старими. А, отже, це недогляд «Київзеленбуду».

«Потрібно зібрати якомога більше документальних підтверджень надзвичайних ситуацій від міліції, ДАІ, свідків — і головне — все сфотографувати. Позов подавайте на декількох відповідачів: КМДА, РДА, «Київзеленбуд», — порадив він.

У «Київзеленбуді» провини не визнають. «Як ми можемо відповідати за форс-мажор? Але якщо буде рішення суду, то ми компенсуємо збитки», — сказали в прес-службі.

За матеріалами: Сегодня, ProUA />  

Читайте также по теме