ГолосUA
07:40 09/07/2010

Через бюрократичну тяганину німці не можуть модернізувати донецький завод

Німецькі інвестори вже тривалий час не можуть отримати необхідну документацію для втілення свого довгострокового проекту на власному цементному заводі в Донецькій області.

Про це поскаржилися представники компанії в четвер на зустрічі з губернатором Донецької області Анатолієм Близнюком.

Компанія «Хайдельбергцемент Україна» розводить руками: міністерства та відомства гальмують надання необхідних документів, зокрема ліцензії на розробку надр та доступ до сировинної бази.

Крім того, невирішеними залишаються екологічні та земельні питання, необхідні для подальшого розвитку цементного виробництва.

За словами виконавчого директора цементного заводу Олександра Бижка, виробництво розраховане на 50 років. У планах – модернізація підприємства та перехід на використання альтернативного палива.

Утім, як підкреслив Бижко, старт цьому довготривалому процесу інвестор поки не може дати, бо перебуває, так би мовити, в підвішеному стані.

Інвестор готовий вкласти понад 200 мільйонів євро в розвиток підприємства за умови позитивного вирішення питань з дозвільною документацією. Інакше підприємство далеко відстане від світових конкурентів, а в найгіршому випадку – узагалі може припинити виробництво, зазначив Бижко. Аби цього не сталося інвестори сподіваються на сприяння з боку керівництва області.

Технічний директор компанії «Хайдельбергцемент Україна» Томас Кольбе дав усе ж таки оптимістичний прогноз. Він зазначив, що Україна в будь-якому разі дуже перспективна для інвестування, і він переконаний у подальшій успішній співпраці.

За матеріалами: Німецька хвиля />  

Читайте также по теме