ГолосUA
06:18 21/12/2009

Через негоду скасований рух у тонелі під Ла-Маншем

Компанія Eurostar скасувала всі пасажирські поїзди, що йдуть по тунелю під протокою Ла-Манш. 

Як повідомляється на сайті компанії, в понеділок 21 грудня 2009 потяги не їздитимуть, тому що на півночі Франції очікуються снігопади. Про те, чи відновиться рух у вівторок, стане відомо до вечора понеділка.

Тим часом компанія з’ясувала причини декількох аварій, що відбулися в п’ятницю. Як і передбачалось, несправності відбулися через те, що поїзд не був готовий до експлуатації в зимових умовах. У Eurostar відзначили, що всі поїзди щорічно проходять техобслуговування з урахуванням холодної погоди, проте вжитих заходів виявилось недостатньо.

Удосконалення на захист поїздів від снігу вже внесені, і в понеділок вони будуть випробувані в реальних умовах, наголошується в повідомленні Eurostar. Компанія щиро шкодує про рішення скасувати рух потягів ще на день, однак для відновлення руху їй необхідно переконатися в його безпеці.

Пасажирам, які вирішили відмовитися від поїздки, обіцяють виплатити повну вартість квитків, а тим, хто другий день не може повернутися додому, відшкодують витрати на таксі і готелі. Eurostar також рекомендує мандрівникам обмінювати квитки на більш пізні дати.

Нагадаємо, в неділю потяги скасували через низьку температуру повітря, а в суботу рух був ускладнений після того, як напередодні три потяги з Парижа до Лондона на кілька годин застрягли в тунелі. 

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме