ГолосUA
16:59 28/09/2009

Через п’ятдесят років через потепління зникне більше половини усіх видів флори та фауни

Вже до 2060 року середня температура на Землі може піднятися на 4 градуси, при цьому в окремих районах Арктики й Африки потепління може скласти 10 градусів. Через глобальне потепління зникне до половини всіх видів рослин і тварин.

Про це свідчать результати дослідження метеобюро Великобританії.

Згідно з опублікованою доповіддю, що була підготована за замовленням міністерства енергетики та кліматичних змін, серйозні температурні зміни в результаті глобального потепління наступлять в недалекому майбутньому.

«Середнє збільшення температури на Землі на чотири градуси спричинить різкіше зростання в окремих регіонах разом з різкою зміною в кількості опадів. І якщо викид парникових газів в атмосферу не буде скорочено найближчим часом, вже наше покоління зіткнеться з критичними змінами в кліматі», — заявив глава центру кліматичних прогнозів «Хедлі» при британському метеобюро доктор Річард Беттс.

При цьому в Арктиці, а також на заході та півдні африканського континенту потепління може досягти 10 градусів.

Згідно з висновками вчених, що використали нові комп’ютерні технології для прогнозування кліматичних змін, підняття середньої температури планети на 4 градуси поставить під загрозу доступ до води майже половини населення Землі, знищить до половини всіх видів рослин і тварин.

За словами Беттса, останні дослідження британських учених скоректували попередні прогнози Міжурядової комісії ООН зі зміни клімату про збільшення середньої температури на 4 градуси до 2100 року.

Британські вчені не закликали бити на сполох, вони лише попередили про те, що заходів потрібно вжити негайно.

За матеріалами: «РИА-Новости»

 

Читайте также по теме