ГолосUA
07:51 23/10/2008

Через політичну кризу Україна не отримає ПДЧ у грудні

Оголошення про проведення дострокових парламентських виборів остаточно зняло питання щодо надання Україні у грудні плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО.

Такий висновок зробила група українських експертів по завершенню третього етапу проекту «Громадська підтримка надання ПДЧ Україні», який відбувся у Берліні.

Голова наглядової ради фундації «Суспільність» Олег Рибачук підкреслив, що німецькі експерти не бачать в Україні партнерів, з якими можна вибудовувати тривалі перспективні відносини, зокрема щодо інтеграції в НАТО.

«Внутрішньополітична ситуація в Україні дає нашим європейським партнерам повне моральне право говорити, що немає кому давати ПДЧ», — сказав Олег Рибачук.

Водночас, за словами наукового директора Інституту євроатлантичного співробітництва Олександра Сушка, питання надання Україні ПДЧ може бути вирішене наступного року «за умов формування парламентської більшості та уряду, який не буде заперечувати потреби України в євроантлантичній інтеграції». Він зазначив, що німецькі партнери ставлять під сумнів, чи буде в новому парламенті достатньо депутатів, які вважатимуть питання колективної безпеки пріоритетним.

 

Читайте также по теме