ГолосUA
08:28 20/05/2010

Через сильні опади підтоплені Закарпаття, Львівщина та Івано-Франківщина

Через сильні опади 15-18 травня на території Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей були підтоплені приватні садиби, сільськогосподарські угіддя, підвали житлових будинків, а також пошкоджені дороги та мости.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, у Закарпатській області були підтоплені 473 приватні садиби, з них залишаються підтопленими 378, та 3 тис. 888 га сільськогосподарських угідь.

У Львівській області залишаються підтопленими 91 підвал житлових будинків, 23 присадибні ділянки, 3 господарські будівлі, пошкоджено автомобільний міст та пішохідний міст у м. Добромиль Старосамбірського району, відбулось руйнування 500 м берегів річки Вирви у Старосамбірському районі.

У Івано-Франківській області – залишаються підтопленими 44 підвали житлових будинків, 23 присадибні ділянки; 9 дворогосподарств; 43,25 га сільгоспугідь; в с. Тисів Болехівської міської ради стався зсув ґрунту близько 700 м. куб. Внаслідок зсуву від транспортного сполучення відрізано 78 житлових будинків, в яких проживає 250 жителів. Ліквідацію наслідків зсуву ґрунту заплановано на 20 травня.

У постраждалих районах областей проведені позачергові засідання районних комісій ТЕБ та НС, на яких визначені першочергові заходи з ліквідації наслідків підтоплення і створені комісії для уточнення збитків.

До ліквідації підтоплень залучено 380 осіб та 72 од. техніки, в тому числі від МНС 133 чол. особового складу та 52 од. Техніки. У Головних управліннях МНС в областях працюють оперативні групи. Ситуація знаходиться на постійному контролі Міністерства.

Нагадаємо, що 19 травня в області працював міністр МНС Нестор Шуфрич, вивчивши ситуацію в постраждалих районах, у с. Ракошино Мукачівського району відбулась робоча нарада з питань ліквідації наслідків швидкоплинного паводку.   />  

Читайте также по теме