ГолосUA
13:31 25/04/2009

Через свинячий грип ВООЗ скликає екстрене засідання

Екстрене засідання скликає Всесвітня організація охорони здоров’я. Причина: спалах свинячого грипу у Північній Америці, від якого вже загинуло 68 осіб у Мексиці, а загалом інфікована тисяча людей.

Про це повідомив «5 канал».

Зустріч експертів з охорони здоров’я пройде у віртуальному режимі.

Лікарі прогнозують, що випадків зараження буде ще більше, бо інфекція передається між людьми.

Влада Мексики робить усе можливе, щоб не допустити паніки у країні. Люди налякані новим вірусом грипу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, випадки захворювання уперше зафіксували наприкінці березня. /> ВООЗ пильно стежить за ситуацією та вже запропонувала країнам надати допомогу будь-якої миті.

«У ВООЗ сильно стурбовані тим, що відбувається. Ми виявили 5 осередків захворювання на грип — 3 у Мексиці та 2 у США. Вони розташовані доволі далеко один від одного. У нашій організації створили штаб, який працює 24 години на добу. Ми постійно контактуємо з урядами Мексики, США та Канади і готові у разі потреби допомогти усім, чим можемо», — наголосив речник Всесвітньої організації охорони здоров’я Грегорі Хартл.

Президент Мексики Філіпе Кальдерон у свою чергу наголосив, що уряд розуміє всю серйозність проблеми і зможе з нею впоратися.

У Мехіко влада наказала закрили усі музеї та театри. Скасували навчання у школах та розважальні заходи. Футбольні матчі грають за порожніх трибун. На вулицях солдати регулярної армії роздають перехожим захисні маски. Серед населення шириться паніка.

«Ми у небезпеці. Скасовано навчання у школах. Ми стурбовані, бо вони не повідомляють нам усієї правди. Краще би влада вийшла і розказала про все, що відбувається насправді. Якщо вони позакривали школи, то це мусить бути щось справді небезпечне», — зазначив мешканець Мехіко Хосе Хуерта.

Торік експерти Світового Банку підрахували — повномасштабна епідемія грипу обійдеться населенню Землі у три трильйони доларів та 5-відсоткове падіння економіки в планетарному масштабі. У 2003 році від вірусу атипової пневмонії загинули 775 людей. Загалом інфікувалися 8 тисяч у 25 країнах. Держави східного узбережжя Азії зазнали збитків на 40 мільярдів доларів.

 

Читайте также по теме