ГолосUA
17:44 07/11/2008

Через тиждень у Києві може зупинитися весь громадський транспорт

Столичні транспортники попередили Кабмін про те, що «в разі продовження політичних спекуляції і намагання заробити популярність на проблемах транспортників», вони вийдуть під стіни Кабміну зі своїми сім’ями. У випадку ігнорування їхніх вимог урядом, вони погрожують повною зупинкою громадського транспорту.

Про це говориться у спільній заяві Об’єднаної профсоюзної організації КП «Київський метрополітен», Профсоюзу автобусних парків і відокремлених підрозділів КП «Київпастранс», Профсоюзу працівників електротранспортних депо і служб КП «Київпастранс», повідомила ЛігаБізнесІнформ.

«Якщо буде прийняте ще одне пусте рішення про втручання у проблеми і справи міста, без будь-яких для себе наслідків, ми — працівники транспортних підприємств, заявляємо: наступного ж дня столицю чекає ще одна «Чорна п’ятниця». У цей день зупиниться весь громадський транспорт Києва. А багатотисячні колективи київського метрополітену і «Київпастрансу» стануть під стінами Кабміну, аби достукатися до чиновників, які відчуття реальності замінили політичним пустослів’ям. Вся відповідальність за зупинку транспорту у Києві ляже на Кабінет Міністрів та особисто на віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова», — зауважили представники трудових колективів працівників комунального транспорту столиці.

«Протягом останніх років Кабінет Міністрів не виділив жодної копійки грошей на купівлю нового рухомого складу, на підвищення заробітньої плати працівникам транспортних підприємств Києва за шкідливі та небезпечні умови роботи. Проблеми нашої галузі багато років ігнорувалися урядом. І тільки рішення Київради «Про ситуацію у транспортній галузі Києва» від 30 вересня 2008 року, підготовлене робочою групою Київради під керівництвом лідера фракції БЮТ Олександра Зінченка, дало нам надію на зміни на краще» — говориться у звернені. />  

У той же час працівники транспортного комплексу столиці вимагають притягнути до відповідальності тих членів уряду, які перешкоджають втіленню цього рішення: «Сьогодні 20-тисячний колектив київського метрополітену та КП «Київпастранс» дивують незрозумілі намагання Кабінету Міністрів та особисто Олександра Турчинова втрутитися у діяльність органів місцевого самоуправління столиці у розділі регулювання тарифів на проїзд у громадському транспорті».

Нагадаємо, що Олександр Турчинов доручив Міністерству транспорту та зв’язку перевірити обгрунтованість підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту у Києві. Про результати перевірки члени робочої групи повинні звітувати особисто першому віце-прем’єр-мініст ру 13 листопада.

 

Читайте также по теме