ГолосUA
13:36 09/12/2010

Через Україну намагалися переправити нелегальний Porsche Cayenne

 

Митники виявили чергову махінацію з дорогим авто, вартістю понад півмільйона гривень.

 

Про це повідомила прес-служба Державної митної служби України.

 

Громадянин Росії підробив свідоцтво про реєстрацію автомобіля та змінив маркування кузова – вирізав справжній та вварив інший.

 

Це правопорушення було виявлене на території морського торговельного порту на митному пості «Іллічівськ». До митного контролю та митного оформлення був пред’явлений автомобіль «Porsche Cayenne GTS», під керуванням громадянина Росії, який прямував на ньому з нашої держави до Грузії. І звичайно ж документи на авто, де зазначено: номерний знак, а також свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, серійний номер, та довіреність.

 

Згідно з свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу «Porsche Cayenne GTS» було зареєстровано у Федеративній Республіці Німеччина. Згідно з довіреністю власником транспортного засобу є громадянка Німеччини.

 

Між тим, в ході здійснення митних процедур було встановлено, що на досліджуваному автомобілі державний номер та номер кузова змінювались. До того ж виявилось, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, серійний номер по способу виготовлення, розміщенню та наявності спеціальних засобів захисту не відповідає пред’явленому зразку бланка Німеччини.

 

В ході проведення подальшої перевірки було з’ясовано, що даний автомобіль був переміщений на митну територію України з території Польщі, а потім ним вже користувався інший громадянин, а згодом опинився у нинішнього «хазяїна».

 

На додачу з отриманої інформації Регіонального відділу Укрбюро Інтерполу ГУМВС України це авто вважається викраденим на території Німеччини.

 

Складено протокол про порушення митних правил.

Читайте также по теме