ГолосUA
06:50 13/10/2010

Чергові вибори до парламенту мають відбутися у березні 2011 року – заступник голови ЦВК

 

Чергові вибори до парламенту мають відбутися за конституційним приписом, тобто, у останній тиждень березня 2011 року.

 

Про це заявила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна у ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

 

«Не важливо, який строк дії мандату народного депутата – чи 4, чи 5 років. Важливо, що конституційний припис однозначно вказує, коли мають відбутися чергові вибори. Це – останній тиждень березня 2011 року», — сказала вона.

 

За інформацією заступника голови ЦВК, про це абсолютно чітко і однозначно говорить частина 1 статті 77-ї Конституції, у редакції 1996 року. Вона також зазначила, що у ЦВК є обов'язок оголосити про початок виборів. «Стаття 16 закону України про вибори народних депутатів чітко говорить про те, що Центральна виборча комісія оголошує початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів за 125 днів, відтак у ЦВК є обов’язок оголосити про такий початок», — повідомила вона.

 

Водночас Ж. Усенко-Чорна наголосила, що до Конституції можуть бути внесені зміни, але, принаймні, на сьогодні Центральна виборча комісія повинна планувати свою діяльність таким чином, щоб забезпечити належну підготовку і проведення виборів у березні 2011 року.

 

І. Носальська

 

Читайте также по теме