ГолосUA
08:48 06/09/2010

Черкащани несуть до банків гроші активніше, ніж до кризи

Лише за квітень-липень черкащани принесли до банківських відділень Черкаської області понад півмільярда гривень. У той же час, банківське кредитування все більше зміщується у бік юридичних клієнтів.

Про це під час прес-конференції розповів начальник управління Національного банку України в Черкаській області Сергій Забудський, передав кореспондент ГолосUA.

“Довіра разом із коштами населення повертається до банків: на 1 серпня цього року внески населення склали майже 4 мільярди гривень. Цьогоріч вони зросли на 617 мільйонів гривень, причому на 520 мільйонів – протягом квітня-липня — такі темпи навіть вищі, ніж у докризовий період”, — розповів С. Забудський.

За його словами, кредитування розвивається не так інтенсивно.

“Розміри кредитного портфеля банківських установ області зросли на 350 мільйонів гривень і склали 6,9 мільярда гривень. Кредити фізичних осіб при цьому зменшились цьогоріч на 340 мільйонів гривень, а юридичних – збільшились на майже 700 мільйонів гривень. Питома вага кредитів фізичних осіб зменшується і наразі складає 47%. Постійно зростає проблемна заборгованість, що на 1 серпня склала 557 мільйонів гривень і з початку року зросла у 2,3 рази. Питома вага проблемної заборгованості у структурі кредитного портфелю банків області складає 8% — це надзвичайно високий показник, хоча і нижчий, ніж загалом по Україні (11,5%)”, — підсумував С. Забудський.

В. Середа

 

Читайте также по теме