ГолосUA
15:45 08/04/2010

Черкащанин здобув срібло чемпіонату України з триатлону

Найтитулованіший триатлоніст Черкащини Олексій Сюткін здобув срібло у змаганнях чоловіків на чемпіонаті України з триатлону, який днями проходив у Криму. Загалом черкаські атлети в Ялті зуміли здобути три нагороди. Юніорки Дар’я Фетченко та Вікторія Завгородня здобули золото і срібло.

Про це йдеться в інтернет-щоденнику заступника міського голови Сергія Гури, повідомив кореспондент ГолосUA.

За словами головного тренера збірної України Єдуарда Панаріна, цьогорічні результати вітчизняних триатлоністів його повністю задовольняють. Це означає, що українці зможуть скласти гідну конкуренцію кращим спортсменам світу на міжнародних змаганнях. /> Олексій Сюткін — претендент на олімпійську ліцензію до 2012-го року, велогонку завершив у трійці кращих, бо перед бігом програвав лідеру 11 секунд.

“Відіграти це відставання за рахунок бігу в Андрія Глущенка з Донецька черкащанин, теоретично, міг, однак отримав прикру травму вже на першому колі десятикілометрової дистанції. Попри це, Сюткін зумів втриматися в групі лідерів, а на фініші відносно легко обійшов Глущенка. Такий «подвиг» допоміг Олексію забрати срібну нагороду, однак нагородження черкащанин не дочекався – вирушив до лікарні, за вердиктом лікарів він має провести тиждень без надмірних тренувань” — розповів С. Гура.

Як зазначив президент федерації триатлону України, черкащанин Андрій Більда, сезон змагань в Україні лише розпочався, та, незважаючи на це, спортсмени вже показують високі результати:

“Це дає підстави сподіватися на високі результати в міжнародних змаганнях. Цього разу потішили черкаські триатлоністи, які зуміли здобути відразу три нагороди” — зазначив А. Більда.

Довідка: Олексій Сюткін – чемпіон Черкаської області, призер чемпіонату України, чемпіон Європи з триатлону у складі збірної України в естафетній гонці в 2009 році, володар 10-го місця на чемпіонаті Європи в особистих змаганнях, володар Кубка Європи.

В. Середа

 

Читайте также по теме