ГолосUA
07:45 12/06/2010

Черкащанина, який виготовляв зброю, чекає від двох до п’яти років в’язниці

Цілий арсенал зброї вилучили працівники УБОЗ в жителя міста Черкас де під час обшуку в домоволодінні чоловіка знайшли пістолети, автомати та різні боєприпаси.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Головному управлінні МВС України в Черкаській області.

Господар вилученої зброї раніше в поле зору правоохоронних органів не потрапляв. Підвело незвичайне хобі. За словами затриманого, тяга до зброї в нього виникла давно. Йому завжди було цікаво чи вийде в нього зробити зброю власноручно. За допомогою токарних станків виготовляв необхідні деталі, щось знаходив на металобрухті і потім починав все складати до купи. Виготовлену зброю дбайливо зберігав у себе вдома.

Як розповіла прес-секретар управління Наталя Таран, про хобі чоловіка дружина навіть не здогадувалась, тому поява на порозі будинку правоохоронців викликала у неї здивування.

“Всього в черкащанина вилучено: чотири саморобних пістолети з глушниками, один пістолет "Наган" з набоями, декілька барабанів до револьверів, близько 13 магазинів до пістолетів, незареєстровану мисливську зброю, близько 300 набоїв різного калібру як до пістолетів, так і до гвинтівок. Деякі з цих небезпечних іграшок у відмінному стані й придатні до стрільби” — повідомила Н. Таран.

Відносно колекціонера порушено кримінальну справу за ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв, покарання за яке — від двох до п’яти років в’язниці.

В. Середа />  

Читайте также по теме