ГолосUA
06:23 13/07/2010

Черкащину хочуть зробити економічно привабливим регіоном

У Черкаській області розробляють довгострокову програму залучення інвестицій у регіон на 2011-2015 роки.

Про це заявив заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Михайло Пузяк, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, у Черкаській ОДА нещодавно відбулося обговорення програми залучення інвестицій.

“Наша мета — створення програми адаптованої до потреб і специфіки області, з урахуванням інтересів черкащан, реальної до виконання, цікавої для інвесторів” – наголосив М. Пузяк.

Аби уникнути помилок попередніх років, підкріпити програму досвідом вдалих інвестиційних проектів, врахувати як промислові, так і аграрні пріоритети області, до обговорення долучились представники структурних підрозділів облдержадміністрації, центральних органів виконавчої влади, представники національного банку, обласного центру зайнятості, громадських організацій та підприємці.

На думку М. Пузяка, для того, щоб Черкащина стала економічно-привабливим регіоном для інвесторів, інвестиційні проекти мають враховувати та висвітлювати всі грані діяльності, починаючи від переліку земельних ділянок, що можуть бути надані інвестору і завершуючи співпрацею з навчальними закладами й залученням місцевих спеціалістів.

Окрема увага під час зустрічі була зосереджена на соціальній відповідальності інвесторів, крім того було обговорено законодавчу недосконалість стосовно захисту збереження природних ресурсів та багато інших проблемних питань, що мають знайти своє відображення в інвестиційній політиці керівництва області.

В. Середа />  

Читайте также по теме