ГолосUA
18:46 10/08/2010

Черкаси хочуть взяти муніципальну позику на ремонт доріг

Черкаська міська рада хоче взяти муніципальну позику на ремонт доріг.

Про це під час прес-конференції повідомив мер Черкас Сергій Одарич.

“Працюємо із Міністерством фінансів щодо виділення муніципальної позики в розмірі 5 мільйонів гривень на реконструкцію доріг. Поки що ми використовуємо кошти, які виділили із загального фонду бюджету, але маємо ще законом передбачену можливість до 5 мільйонів гривень виділити із бюджету розвитку. Але не має бути заперечень Міністерства фінансів” — пояснив С. Одарич.

За його словами, міськрада сподівається, що заперечень не буде і наприкінці серпня ще додатково 5 мільйонів гривень можна буде спрямувати на ремонт доріг. Зокрема, планується ремонт вулиці Гоголя — тієї ділянки, на якій у минулому році ми мали аварію на водогоні.

“У нас на весь рік є трохи більше 7 мільйонів гривень дорожнього фонду (це фонд, який формується власниками транспортних засобів, які платять дорожний збір). І додатково на останній сесії ми ще виділили 4 мільйони гривень. Тобто, маємо 11 мільйонів гривень на ремонт доріг. Хочемо взяти ще 5 мільйонів. Якщо будемо випускати облігації, то це буде під 12-15 %. Хотів би дочекатися принаймні мовчазної згоди Мінфіну, а тоді вже з банками говорити про розміщення облігацій” — підсумував мер Черкас.

В. Середа />  

Читайте также по теме