ГолосUA
15:43 20/11/2009

Черкаси ліквідували районні ради

Вчора на позачерговій сесії Черкаської міськради було ухвалено рішення про ліквідацію районних рад.

"За" проголосували 37 з 50 присутніх депутатів (всього в Черкаській міськраді 60 депутатів).

З 1973 року Черкаси розділені на Придніпровський і Сосновській райони, які мають свої ради і виконавчі комітети, які ними призначаються.  

Згідно з вчорашнім рішенням, депутати нинішнього скликання райрад допрацюють до закінчення терміну своїх повноважень, а вибори райрад, заплановані на 30 травня 2010 року, не проводитимуться. Замість сформованих райрадами виконкомів управляти районами будуть створені міськрадою адміністрації. Проект рішення про ліквідацію райрад на розгляд депутатів вніс мер Черкас Сергій Одарич.

"Завдяки скороченню чиновників ми зможемо економити 7-8 млн. грн на рік і направляти ці кошти на вирішення актуальних проблем", — пояснив він свою ініціативу.

Противники ж ліквідації райрад пояснюють дане рішення прагненням мера укріпити свою владу в Черкасах.

"Ліквідація райрад і створення ручних районних адміністрацій фактично призведе до узурпації влади з боку мера і міськради", — заявила, керівник справами виконкому Придніпровської райради, депутат міськради Наталія Коваленко (БЮТ).

Нагадаємо, спроби ліквідації райрад робилися міською владою Черкас з 2001 року. Проте всі рішення міськради про ліквідацію райрад були оскаржені в судовому порядку.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

 

Читайте также по теме