ГолосUA
10:44 06/11/2010

Черкаська “Батьківщина” заявляє про політичні репресії, в міліції кажуть, що це звичайний кримінал

 

Учора в Черкаській області було затримано голову Смілянської районної організації партії “Батьківщина” Василя Латенка і члена партії Володимира Грошева.

/> Про це йдеться в заяві прес-служби ВО “Батьківщина”, передав кореспондент ГолосUA.

Як заявили у “Батьківщині”, В. Латенко і В. Грошев затримані для того, “щоб мати можливість безкарно і безконтрольно фальсифікувати підрахунок голосів на користь кандидата від Партії регіонів”.

“Працівники міліції без будь-яких пояснень запхали їх у приватний автомобіль і відвезли в невідомому напрямку”, — йдеться у заяві. Відразу після цього, як зазначають в БЮТ, почалося засіданні ТВК, на якому було оголошено сфальсифікований протокол з виборів до Черкаської обласної ради, згідно з яким перемогу віддали члену Партії регіонів. При цьому на засіданні не було ні журналістів, ні спостерігачів.


Партія “Батьківщина” вимагає від влади “негайно припинити політичні репресії проти опозиції”. “Ми звертаємося до міжнародного співтовариства, до міжнародних правозахисних організацій із закликом дати оцінку терору, який продовжує влада Януковича проти членів нашої партії. Ми вимагаємо негайно звільнити наших однопартійців, відновити справедливий підрахунок голосів і притягти до відповідальності осіб, за командою яких здійснюється кримінальний шабаш і беззаконня”, — йдеться в повідомленні.


Тим часом, як повідомили в Управлінні МВС України в Черкаській області, громадян В. Латенка та В. Грошева було запрошено для дачі пояснення слідчому у зв'язку із заявами про скоєння злочину.

 

Заяви надійшли до правоохоронних органів та є належним чином зареєстрованими. Стосовно Латенка від приватного підприємця надійшла заява про вимагання коштів, стосовно Грошева – заява сільського голови про незаконне захоплення землі. Наразі ці громадяни опитані, і після дачі пояснень, відпущені додому. Громадянин Латенко прибув до Смілянського райвідділу самостійно, громадянину Грошеву потрібно було давати додаткові свідчення в м.Черкаси, тому його, за його ж згодою, було доставлено автомобілем райвідділу до м. Черкаси і назад до м. Сміла, де він проживає”, — повідомили у відділі зв'язків із громадськістю УМВС в Черкаській області.

 

В. Середа

Читайте также по теме