ГолосUA
11:40 06/01/2010

Черкаська мерія подала до суду на Держказначейство

Міський виконавчий комітет Черкаської мерії подав позов до суду на Держказначейство України через затримку платежів.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі мерії.

Причиною позову є той факт, що 30 грудня Управління державного казначейства в Черкаській області припинило оплачувати платіжні доручення виконавчого комітету. Таким чином, було затримано платежі більш ніж на 4 млн, в той час, як на рахунку залишалось 20 млн грн.

«Казначейство має обслуговувати наші проплати, а не втручатись у виконання бюджетного процесу. Однак наприкінці року УДК визначило для себе іншу мету: перекривати «дірки» державного бюджету та виплачувати пенсії за рахунок доходів міста. Виконкому ж вони повідомляють, що не можуть провести наші платежі у зв’язку із відсутністю коштів на рахунку, хоча ми свої залишки бачимо», — повідомила директор департаменту бюджетної політики міськвиконкому Наталія Джуган.

Серед невиплачених платежів близько 1 млн. грн. мали піти на галузь охорони здоров’я, зокрема на забезпечення безперебійної роботи станції швидкої допомоги та на подолання епідемії грипу. Крім того, заблоковано видатки на житлово-комунальне господарство. У видатку відмови суду, доступ до коштів на рахунку мерія отримає лише після прийняття бюджетів усіх рівнів.

 

Читайте также по теме