ГолосUA
11:09 05/05/2010

Черкаська міліція прогнозує 9 травня провокаційні мітинги

Деякими політичними партіями та громадськими організаціями заплановано проведення мітингів, демонстрацій та вуличних походів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Головного управління МВС України в Черкаській області.

Це, на думку правоохоронців, може призвести до порушень громадського порядку, адже «деякі радикально налаштовані сили планують здійснити провокації з метою підняття власного рейтингу за рахунок спокою громадян». Черкаська міліція обіцяє «рішуче припиняти будь-які незаконні дії» і закликала політичні партії поводитися мирно та не ухилятися від визначених для їх демонстрацій маршрутів.

Приводом для введення особливих заходів безпеки черкаська міліція зробила використання димових шашок у Верховній Раді та знайдений у столиці «автомобіль з дистанційно керованим вибуховим пристроєм. Натомість опозиційні до влади політичні сили говорять про «закручування гайок» та тиск нової влади на «неугодних».

Так, після першотравневих демонстрацій в Черкасах представники правих політичних сил заявили, що за наказом підполковника міліції у них без жодних пояснень і актів «вкрали кілька стендів», де вони критикували владу й олігархів.

В. Середа />  

Читайте также по теме