ГолосUA
07:25 30/03/2010

Черкаська міліція проводить антиалкогольні та антитютюнові рейди

На Черкащині проводять рейди по дотриманню антиалкогольного законодавства та вдосконаленню регулювання відносин у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Головному управлінні МВС у Черкаській області.

За словами прес-секретаря ГУМВС Наталії Таран, за три місяці цього року працівниками кримінальної міліції в правах дітей вже виявлено більше 40 фактів продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Штраф за вчинення даного правопорушення складає від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. До того ж працівники міліції ініціюють позбавлення ліцензії підприємців, які допускають порушення антиалкогольного законодавства.

Також заборонено розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках та всіх видах громадського транспорту. За вчинення даного правопорушення передбачено покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Протягом поточного року на Черкащині було притягнуто до відповідальності близько 90 неповнолітніх осіб.

В. Середа

 

Читайте также по теме