ГолосUA
06:31 12/04/2010

Черкаська міліція затримала злодіїв, що полювали на кольоровий метал

У місті Звеногородка Черкаської області правоохоронці затримали злодіїв, які викрадали телефонний кабель.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції спільно з представниками "Укртелекому" та громадськості спіймали злодіїв на гарячому. Ними виявилися троє раніше судимих місцевих жителів Звенигородщини, серед яких була і жінка. Всі вони нещодавно повернулися з місць позбавлення волі. В ході проведення детальної перевірки також було встановлено і те, що кримінальна трійка жила разом у занедбаному будинку, і для того, щоб заробляти собі на життя, не придумала нічого кращого, як викрадати телефонний кабель.

За словами прес-секретаря управління Наталії Таран, крали волоцюги кабель як у приватному секторі, так і на центральних вулицях міста. Для свого нехитрого промислу злодії ретельно підготуватися: зробили саморобні пристрої, а також віднайшли монтерські кігті для зручного лазіння по стовпах. Після кожної вдало проведеної крадіжки, викрадене дбайливі господарі несли у сумках на подвір’я власного будинку, де і починали обпалювати ізоляцію. Згодом здобутий кольоровий метал вони, щоб не "засвітитися", здавали добропорядним сусідам за символічну плату, а останні вже спокійно несли накрадене в пункти прийому металобрухту. Гроші у кишенях злодюжок довго не трималися. За виручені від оборудки кошти злочинна трійця гуляла.

"Кримінальні" походи героїв міліціонери Звенигородщини кваліфікували за ознаками злочину, передбаченого ст. 185 Кримінального кодексу України.

В. Середа

 

Читайте также по теме