ГолосUA
08:02 16/03/2010

Черкаські ліфти не працюють, бо з них викрадають деталі

У Черкасах не працюють п’ять ліфтів комунальної власності через викрадення з них технічних деталей — демпферних пружин. Ці елементи ліфтового комплексу забезпечують м’яку зупинку підйомника, коли він опускається на перший поверх. Без цих пружин ліфт експлуатувати суворо заборонено.  

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

“Через відсутність деталей комунальники вимушено зупинили один ліфт за адресою Громова 29/3 та чотири по Смілянській 126/2” — розповів начальник управління житлово-комунального господарства Василь Старіков.

За його словами, цінність пружин у матеріалі, адже вони виготовлені з металу, на якому можна «нагріти руки» у пункті прийому металобрухту. Схоже, це збагнули крадії і поцупили їх вночі із самісінької ліфтової шахти. Зробити це змогли лише ті люди, які знаються на ліфтових комплексах, адже зняти пружини технологічно складно.  

Запустити п’ять ліфтів комунальники планують у найближчий тиждень. Пружини вже замовлені — вартість однієї близько 800 гривень. Аби убезпечити дороговартісні деталі від зникнення, пружини приварять.

В. Середа

 

Читайте также по теме