Вита Середа
13:10 17/12/2010

Черкаські податківці за місяць вилучили гральні автомати вартістю 738 тисяч гривень

 

За грудень цього року податкові міліціонери вилучили 65 гральних автоматів на 738 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі ДПА в Черкаській області, передав кореспондент ГолосUA.

У Черкасах у кав'ярні у центрі міста податківці виявили 26 автоматів. Вхід до кав'ярні був вільним для усіх відвідувачів. Гравці і розповіли податківцям, що оплату за гру приймав касир, який виставляв на гральному автоматі кількість можливих ігор згідно сплаченої суми. За вдалу гру гравці отримували виграш готівкою. Податківці вилучили усі 26 знайдених гральних автоматів на загальну суму 390 тис. грн. і зараз розшукують їх власника. Ще три автомати на 45 тис. грн. податківці знайшли у Черкасах у кафе-барі в районі вулиці Сєдова.

У Золотоноші у перевіреному закладі податківці вилучили 24 гральних автомати та 3 більярдні столи без будь-яких документів про походження на загальну суму 180 тис. грн. Поки що гральне обладнання не вивезене із закладу – опломбовані автомати очікують на рішення суду.

В Умані місцевий підприємець тримав підпільний гральний заклад із 12 автоматами. Усі автомати на суму 120 тис. грн. вилучені. Згідно законодавства, за ведення нелегальної діяльності власник грального обладнання може бути оштрафований на 7 млн. грн., а також притягнутий до кримінальної відповідальності.

Із моменту набрання чинності  Закону «Про заборону грального бізнесу в Україні» податківці Черкащини у ході 775 перевірок виявили 36 фактів проведення азартних ігор та вилучили 405 одиниць грального обладнання, у тому числі 295 гральних автоматів, на загальну суму 4,8 млн. грн. та 110 системних блоків комп‘ютерів на суму 612 тис. грн. Було порушено чотири кримінальні справи за ст. 203 КК України (заняття забороненими видами господарської діяльності).

Читайте также по теме