Вита Середа
15:35 21/10/2010

Черкаські «регіонали» замовили соціологічне дослідження, участь у ньому студентів заперечують

 

Черкаська обласна організація Партії регіонів замовила соціологічне дослідження електоральних уподобань в області.

Про це під час брифінгу повідомив голова обласної організації Партії регіонів, очільник Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, передав кореспондент ГолосUA.

За словами С. Тулуба, регіоналам на Черкащині довіряють 33% виборців.

“Наш виборчий штаб проводив декілька соціологічних досліджень і зараз моніторимо ситуацію по області. Для цього використовуємо наш виборчий фонд. За результатами бачимо, що Партія регіонів вже має більше 33% рівня довіри людей. Ми сьогодні лідируємо серед всіх інших політичних сил”, – сказав С. Тулуб.

За його словами, соцопитування, яке замовила Партія регіонів, здійснюють київські фахівці. А питанням соцдосліджень у Партії регіонів займається шостий номер у їхньому списку кандидатів у депутати до Черкаської обласної ради, ректор Черкаського державного технологічного університету Юрій Лега.

Як стало відомо ГолосUA, студентів Черкаського державного технологічного університету теж залучають до проведення опитувань. За словами студентки цього навчального закладу, яка відмовилася назватися, вчора вона справді була учасницею якогось соціологічного опитування.

“До нас прийшли незнайомі люди і запросили провести в різних місцях Черкас опитування людей. Нас, звичайно, відпустили з пар та роздали по певній кількості листівок для опитування. Когось розвіз автомобіль, а дехто пішов пішки. В анкетах були питання на кшталт: чи підете ви на вибори, яку політичну партію підтримуєте і чому (наводився список 10-12 партій), за якого кандидата в мери ви б проголосували, якщо вибори відбулися сьогодні, яку б ви надали оцінку нинішньому меру за п'ятибальною шкалою за роки його діяльності, чи потрібно міняти мера в Черкасах… Також було питання про фальсифікації — чи вони будуть, і якщо будуть, то з боку чинного мера чи інших кандидатів”, — розповіла студентка.

Тим часом, у своєму коментарі ГолосUA ректор Черкаського державного технологічного університету Юрій Лега заперечив будь-яку причетність студентів до подібних опитувань. За його словами, це провокація:

“У нас усі студенти зараз на заняттях. А соціологічні дослідження здійснюють київські організації. У нас є місцеві організації, які теж здійснюють опитування, але ми до них навіть не прислуховуємося, бо для нас авторитет — київські організації, які роблять неупереджені висновки”, — пояснив Ю. Лега.

Читайте также по теме