ГолосUA
10:48 22/03/2010

Черкаські школярі змагаються за можливість на один день стати мером міста

Міський голова Черкас Сергій Одарич зустрівся з учнями-старшокласниками, які виявили бажання проходити практику у структурних підрозділах міськвиконкому. “Родзинкою” цьогорічного стажування стало крісло мера. Найкращий школяр на день може замінити міського голову й управляти Черкасами.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому. /> “Особливого відбору учнів до стажування на цій посаді не буде, але охочим все ж доведеться трішки попрацювати. Претендентам на крісло доведеться розробити власну програму “Що б я зробив, якби став мером”, у якій потрібно буде викласти свої пропозиції та побажання щодо покращення ситуації у тій чи іншій галузі: комунальній, культурній, спортивній сферах, галузі охорони здоров’я та освіті” — пояснив С. Одарич.

Посівши місце першої особи Черкас, практикант отримає певний обсяг роботи. Серед можливих завдань буде проведення нарад, планування заходів, брифінги. Аби практиканти вчасно зорієнтувалися у поставлених завданнях та “не наламали дров”, їх асистентом буде сам мер. Тих, хто найкраще впорається з обов’язками міського голови відзначать після закінчення Школи юних менеджерів.

Міський голова обіцяє поступитися кріслом кожному практиканту, навіть якщо у всіх виникне таке бажання.

Якщо стажування на посаді міського голови триватиме один день, то навчання в інших підрозділах займатиме два тижня, причому винятково у позаурочний час. По закінченню стажування кожен учень отримає сертифікат про проходження навчання у Школі юних менеджерів.

Після спілкування з міським головою, учням було презентовано структуру міськвиконкому.

Згідно з анкетуванням, у 2010 році практику проходитимуть 69 учнів, які стажуватимуться у різних структурних підрозділах міськвиконкому. Найбільше — 22 особи — ознайомляться із роботою відділу комунікації та зв’язків із громадськістю.

Найменше охочих співпрацювати із відділами реклами та ландшафтного дизайну та соціальної політики, а також — із управлінням земельних ресурсів та землеустрою (по одному школяреві в кожен зі згаданих підрозділів).

В. Середа

 

Читайте также по теме