ГолосUA
14:32 05/03/2010

Черкаські тролейбусники готові оголосити безстроковий страйк

Працівники КП «Черкасиелектротранс» вийшли на попереджувальний страйк, який тривав дві години. Парадокс ситуації полягає у тому, що від міської влади страйкарі вимагали погасити борг з заробітної плати, відповідальність за виплату якої лежить виключно на урядові.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

Як зазначають члени страйкового комітету комунального підприємства, борг із заробітної плати працівникам тягнеться ще з минулого року і складає більш як 1,8 мільйонів.

Заступник міського голови Андрій Дзюба розповів, що поки що цього року держава за пільгові перевезення громадян сплатила близько 350 тисяч гривень із необхідних 1,2 мільйонів. Сума державних боргів по цьогорічних субвенціях та виконаних роботах минулого року становить близько 6,8 мільйонів гривень, що і стало причиною невиплати заробітної плати та відсутності можливостей закупити запасні частини для транспорту. На лініях кількість тролейбусів зменшилася із 63 до 50, що призвело до втрати виручки.

Аби допомогти підприємству, міська рада на останньому засіданні сесії надала дозвіл на отримання підприємством короткострокового кредиту в сумі 1 млн. грн. для погашення заборгованості по заробітній платі. Гарантом сплати кредитних коштів виступатиме міський бюджет.

У міськвиконкомі сподіваються, що зі зміною уряду вдасться врегулювати питання з компенсацією пільгового перевезення громадян.

Тим часом, працівники КП «Черкасиелектротранс» зазначають, що у разі не виконання їх вимоги з 25 березня працівники підприємства оголосять безстроковий страйк.

В. Середа

 

Читайте также по теме