ГолосUA
06:04 22/09/2010

Черкаський аеропорт потребує більше грошей, ніж очікували

Черкаський аеропорт потребує значно більшого фінансування, аніж очікувалося.

Про це стало відомо під час брифінгу губернатора Черкащини Сергія Тулуба, передав кореспондент ГолосUA.

Питання фінансування аеропорту, за словами губернатора, вирішувалося під час наради за участю Міністерства транспорту.

“Це питання потребує деякого фінансування. Справа в тому, що те, що нам з вами казали, що злітна смуга така міцна, що вона третя в Україні — це зовсім не так. І для того, щоб приймати потужні літаки, смугу потрібно реконструювати. А для цього потрібні чималі додаткові фінансові ресурси. Ми ж закладали невеличкі — думали, що підремонтуємо, закупимо обладнання, зробимо термінал, побудуємо якісь вантажні будівлі. Але виявилося, що ні”, — поскаржився губернатор.

За його словами, фахівці, які вивчали це питання, розповіли про обсяг робіт, які потрібно зробити. Уже є домовленість із Міністерством фінансів щодо того, що в держбюджет у наступному році буде закладено кошти на черкаський аеропорт. Також відповідні витрати буде закладено і в обласний бюджет-2011.

“Мені хотілося це зробити скоріше, але, на жаль, не виходить. У цьому році ми можемо використати тільки ті кошти, які у нас закладені. А це десь 1,5 мільйони гривень. А інше фінансування будемо закладати в державний та обласний бюджет наступного року”, — сказав С. Тулуб.

В. Середа

 

Читайте также по теме